torsdag 2. mai 2013

Hvordan er det på vågen? - FRI PLATFORM

Nå i 5 uker fremover skal vi jobbe med fri platform.


Vi skulle ta endel valg..

Individuelt eller gruppe? 
Gruppe sammen med Julianne.

Hvilken platform?
Film.

Hvem har hvilke roller?
Lillian: Redigering, Kameramann
Julianne: Kameramann,


Det vil si..
Oppgaven vi har:

Lage en film om hvordan livet på Vågen VGS er.

Grunnen til at vi skal lage en film om hvordan der er å gå på Vågen er at 9. og 10. klassinger skal få et inntrykk om hvordan det er på skolen vår, hvis de er i tvil om de vil søke her eller ikke.

Vår ide:

Vi skal lage en digital fortelling, der vi viser en rekke bilder fra livet på MK Vågen.


Arbeidsplan:

NB!
Denne arbeidsplanen er ikke oppdatert lengre fordi vi har måttet bytte ide.











Prefleksjon og Refleksjon



1. Forståelse av oppgaven ”Fri Plattform”
  Gjengi, forklar og drøft oppgaven og forklar eller begrunn hvilke medieprodukt    du har tenkt å lage.

Oppgaven er å lage et produkt som presenterer hvordan Vågen Videregåendeskole er. Målgruppen er ungdomsskoleelever som kommer på hospitering til skolen vår. Produktet skal gi 9. 10.klasse et inntrykk av hvordan vi har det her på skolen.
Medieproduktet vi skal lage er en film. Grunnen til det er at det er film vi liker best. Det er også lettere å formidle budskap gjennom film, samtidig som det er mer sosialt enn for eksempel lage en brosjyre.


2a. Forståelse av budskapet og målgruppe.
Fortell, forklar og drøft hva du mener er budskapet i ditt medieprodukt. Nevn, forklar og drøft hvilke virkemidler du har brukt for å få frem budskapet?

Budskapet i vår film er hvordan det er å gå MK VG1 på Vågen. Vi skal demonstrere hvor mange nye ting du kommer møter når du går media, og med det mener jeg alt det nye utstyret vi må lære oss å bruke, alle de nye PCprogrammene, og litt om kreativiteten.

For å få frem dette budskapet skal vi ta en rekke bilder, og sette dem sammen til en film. Vi skal ta kreative bilder av div. utstyr, noe fra Adobe programmene (+Noen oppgaver vi har hatt tidligere) og litt fra hvordan skolen ser ut.
Jeg har tenkt å legge inn noen ''knipse''-lydeffekter, for å sterke budskapet mitt enda mer.


2b. Forståelse av budskapet og målgruppe.
     Fortell, forklar og drøft mulige støyskilder i ditt medieproduk og/eller andre utfordringer som har hindret budskapet i å nå frem til målgruppen.

Det kan oppstå støy ved at bildene blir dårlige/kjedelige. Bildene kan ha ulik kvalitet eller ulik lys og hvitbalanse, noe som lager litt for stor forskjell på bildene med tanke på at det skal være sammensatt til en film.
Men hvis jeg tar alle bildene med samme kamera, på samme dag og ca. de samme innstillingene, så kan jeg klare å få bildene så like som mulig.
Det å sitte å se på bilder for en 9.klassing kan være veldig kjedelig og langtrukket, så jeg skal prøve å lage filmen så spennede og interessan som mulig. For å gjøre det skal jeg legge inn lydeffekter, musikk, kule bilder og ikke la bildene stå på skjermen for lenge.


Det ferdige produktet