fredag 8. november 2013

Markedsføring

Nå skal vi jobbe med markedsføring.
I disse to ukene er oppgaven får å skape 2 grafiske produkt for filmen fra sist uke. Vi skal lage hver vår filmplakat og hvert vår CD-cover.

Tankekart og skisser: +bilde av godkjenning


 Jeg brukte blant annet tankekart som hjelpemiddel på ideutvikling.

Etter mye tenking og notering begynte jeg å tegne noen skisser.

Jeg gikk til læreren å fikk skissene mine godkjente, så valgte jeg den skissen jeg likte best for å så tegne den litt finere.


Når det var ferdigt gikk vi i fotostudioet å tog bilder, slik at jeg kunne begynne å bearbiede bildet i photoshop.


Filmplakaten
Jeg brukte Adobe Photoshop CS6 for å redigere og tegne bildet. Etterpå lastet jeg filen opp i Adobe InDesign CS6 og la på tekst. Jeg lastet ned en fra skriftstype jeg syns passet bra, for at plakaten skulle se mest mulig proffosjonel ut. (Skriften heter: SF_MOVIE_POSTER)


Overskrift: Dark Dealer
(Tegnet av meg i Photoshop)
Jeg har valgt å skrive overskriften på den måten for å fremheve miljøet i filmen.
Skriften ser ut som en ''tagging'' på en mørk betong vegg. For ungdommer er det ikke et problem å lese, men for den eldre genrasjonen har det bli litt mer utfordrende.

Bildet av Levi kunne vert bedre redigert. Det er svært tydeligt å se hvor jeg har klippet ut formen rundt han. Neste gang skal jeg tenke mer på det på forhånd.



















DVD-Cover
Først av alt, redigerte jeg bildene i Adobe Photoshop CS6. Etterpå la jeg på teks på både forside og bakside i Adobe InDesign CS6.


























Forside: Forsiden er på en måte delt i to. I delen oppe har vi Levi glad og lykkelig. Han gjør det bra på skolen og har ikke noen svært store bekymringer i livet. Så kommer en svart tykk strek og deler han i to. Dark Dealer kommer inn i livet hans og gjør ting vanskeligt. Under Dark Dealer er en redd Levi. Ting begynner å rote seg til i livet hans, og han er usikker på om det han gjør er rett. Ved siden av står en person og føler ingenting. Personen er ''Dark Dealer'' Lederen for den største narkogruppen i byen. Dark Dealer er mørk, kald, hjertesløs og har absolutt ingen intensjoner i livet.

Bakside: Language: Norsk Subtitles: None Colour 2012 Produced by Killazzpictures
Baksiden har 4 Bilder tatt direkte fra filmen. 6 linjer om hva filmen handler om. Og skikkelsene fra hovedpersonene i filmen.

Målgruppe
Barn/ungdom, ingen økonomi eller nettopp begynt med litt intekt, i Rogaland.
Har behov for å være tøffe, ser lite verdi i skole, motiverte til å gjøre det ''gjengen'' sier for å ikke være ''teite'' interessert i tagging, skateboarding og andre ''tøffe'' ting.
Teknologisk kan de bruke både smarttelefon, PC og Mac.

Målgruppen i dette er yngre ungdommer. 13-15åringer. Den kan også bli brukt på barneskolen for å vise ungene på en mildere måte at narkotika ikke er bra. 3-5-klasse. Ungene har nettopp begynt å få inntekt eller skal snart begynne, og må vite at pengene skal spares eller brukes på fornuftige ting. Noen  ungdommer nå til dags sløser alle pengene (+penger det IKKE har) på å kjøpe nakotiske stoffer. Filmen er ikke for noen som ikke kan norsk, siden det er norsk tale. Dialekten i filmen er vestlandsk, mer direkte jærsk og stavangersk, så er det lettere for oss i Rogaland å forstå hva de sier.
Elevene i målgruppen er såpass godt kjente med mobil og internett at det har lett muligheten til å søke opp hva som helst, som de egentlig aldri burde vurdert å søkt opp engang.
Filmen handler om en skoleflink gutt som ønsker å delta i den ''kule'' gjengen, og være tøff. Han får muligheten til det, men da må han kaste bort alt som har med skole å gjøre og heller verme på narkosalg. Noen skoleelever kan kanskje kjenne seg igjen i dette, med at de har behov for å være kule.


Persona
Aleksander går i 4.klasse i Sandnes. Han får kun 2'ere på skolen fordi han blir mobbet hvis han viser hvor god han egentlig er. Jobben hans går ut på å ta ut av oppvaskmaskinen, brette nyvaskede klær og diverse andre ting mammaen hans trenger hjelp til. På en uke tjener han ca 150,- som han kjøper litt lørdagsgodt for og sparer resten.
På fritiden leser han om mytologi, ser film og hører lydbok. Han har en gammel nokia telefon, CD-spiller og en HP PC.

Lisa går i samme klasse som Aleksander. Hun skulker flesteparten av timene, og får stryk i alle fag. Hun tjener 200kr pr. gram hasj hun selger på ruten. Selv røyker hun kun noen få gange til dagen. De eneste gangene hun er å finne på skolen, er de gangene hun skal stjele penger fra små ynkelige unger eller presse en nerd til å selge narko for henne. Lisa trener på et treningstudio er og kjempesterk. Hun har Samsung Galaxy men eier ingen PC. (Siden moren hennes hadde tatt den fra henne da hun stakk av i fjor)

Henrik går også på skolen i Sandnes. Han gjør det delvis bra på skolen. Jobber litt i verkstedet sammen med pappaen som er bilmekaniker.
I fritiden spiller han fotball sammen med det anre guttene i Sandnes. Han er en av de flinkeste som alle vil være på lag med. Han hører på musikk som ligger på toplisten på spotify, og liker å se Breaking bad på Viaplay som han har på både på Samsung nettbrett og Macbook Pro.

Prosessmodellen
Senderen er vi som har laget og produsert denne filmen/plakaten/coveret.
Budskapet er at du ikke skal la noen ødelegge for utdannelsen din, og at du ikke skal ødelegge den selv med å prøve å være noe du ikke er. Budskapet kan også være det at narkotika ikke er bra fordi det kommer til å ødelegge alt du har bygget opp gjennom livet.

Reserch
Det som kjennetegner en filmplakat er at den er har en fengede sitat som beskriver filmen. Den innholder også navn på de mest kjende skuespillerene i filmen for å lokke folk til å se filmen. Det står ofte hvilke andre filmer regissøren har regissert.

<--From the twisted writers of Saw IV V VI VII
    (Hvilke andre filmer regissøren har lagt)











<--Every great collecter has a vision
     (Fengende sitat som sier noe spennende om filmen)





<--From the director of Pretty Woman











<--Mange kjente skuespillere fra filmen.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar